FORMTHOTICS FORMGJUTNA FOTINLÄGG

Formthotics är ett individuellt formgjutet fotinlägg som är flyttbart mellan olika skor. De görs på kliniken och du får de med dig hem direkt.

Jag har valt att jobba med dessa fotinlägg då de har mycket goda resultat på bl.a hälsporre, plantar faschit, Mortons syndrom, hallux valgus, hopparknä, benhinneproblem, höft-och ländryggsproblem, nertrampat längsgående fotvalv mm. Fungerar både förebyggande och behandlande.

Rätt fotinlägg väljs ut till dig och jag korrigerar sedan detta så du känner att fotinlägget och skorna är som gjorda för dig.

Den djupa hälkoppen ger ökad stabilitet och kontroll för hälen. Stötabsorberingen minimerar kraften ifrån hälen och upp i benet. Foten stabiliseras i sin neutrala position och ger stöd längs medial sida. Detta utan att "låsa" foten och förhindra fotens naturliga rörelse av pronation och supination.

Formthotics fotinlägg passar de flesta typer av skor och aktiviteter och jag utvärderar vilken typ som passar dig bäst samt kan ytterligare korrigera med pelott eller kilar om det behövs.

Formthotics fotinlägg både förebygger och reducerar smärta i fötter, hälar, underben, knä, höft och rygg.

Rekommenderas av läkare och terapeuter över hela världen då det ger optimal support och minskar slitage på kroppen.

Formthotics har gjort fotinlägg till skor i mer än 30 år, och hjälpt många med ömhet och smärta i både fötter, knä, hälsena, lår, höfter och rygg.

Ger optimal support av fotens anatomi och tryckpunkter.

Fotinlägget kostar 775kr

ÖVRIGA PRODUKTER

Du kan handla produkter på Sjukgymnastglemme AB physiodealer. Där kan du beställa produkter inom rehab och träning och betala via Klarna. Allt över 500 kr leverans är fraktfritt. Du får varan inom 2-4 dagar. Öppet köp 14 dagar.

Klicka nedan för att komma till produktsidan.


På kliniken säljer jag NOENESULA som hämmar stötvågen och vibrationer upp i kroppen upp till 95 %. Detta innebär att det inte blir någon negativ energi till kroppen som kan ge microtrauma på leder, skelett och andra vävnader i rörelse stödjevävnaden. Sulan kan användas av alla för att förebygga onödig belastning på kroppen och av dom som har besvär med smärta och retningar i kroppen.


TRIGGERPUNKT OCH FASCIAVERKTYG som kan användas på muskler och fascia (bindväv) i hela kroppen. En öm punkt som kan vara en trigger- eller tendetpoint kan störa hela muskelns funktion. Man kan även behandla fascia som också kan besvära kroppens funktion. Se under rubriken idrottsmedicin/fasciamobilisering.

ANDNINGSVERKTYG  som jag säljer är relaxator (se bild till höger ) , sovtejp och ett test på din andningsförmåga. Andningen har stor betydelse för alla kroppens funktioner och nedsatt eller för ytlig och snabb andning kan ge många problem. Mina verktyg kan ge en helt ny livskvalitet när det gäller mindre stress, mindre värk , bättre sömn, bättre minne och ett lägre blodtryck. Hör av Dig så kan vi diskutera det mer